16 October, 2019

Ökat intresse för naturlig-inredning

Att vara ute i naturen har länge ansetts välgörande och stressnedsättande, men det är inte alltid den möjligheten finns under arbetstid. Fler företag börjar därför ta med naturen in i kontoret i form av växter, akvarier, eller en kombination av de två.

Stress med ökad sjukfrånvaro till följd blir allt vanligare. Många företag investerar därför i olika lösningar för att öka välbefinnandet hos sina anställda. Nordic Green Design är en av de största aktörerna inom gröna miljöer och har märkt ett tydligt uppsving i efterfrågan de senaste två åren.

– Folk mår bra av att vara nära naturen. Grön inredning som det brukar kallas började växa ordentligt i slutet av 2018. Det går i linje med att många organisationer och företag börjar tänka mer på natur och miljösmart. Även många inredare och arkitekter har sett den gröna trenden och försöker därmed reflektera det i sina inredningar, berättar Robin Olsson, marknadschef på Nordic Green Design.

Kombinerar växter och vatten

Nordic Green Design levererar allt från krukväxter till växtväggar till sina kunder, men det som utmärker dem mest är produktområdet Aqua Design. Där kombinerar man växter och vatten för att skapa inspirerande miljöer tillsammans med systerföretaget Akvarieleasing.

– Fördelen med att kombinera växter och akvarier är att du får in mer av en levande naturkänsla. De fem mest önskade saker som folk värderar högst i kontorsinredningen är naturligt ljus, plantor, tystnad, sjöutsikt och ljusa färger. Av de här elementen kan vi tillgodose våra kunder med allt, förutom dagsljus, säger Robin.

Bland Nordic Green Designs kunder finns allt från privatpersoner, frisörsalonger och restauranger till köpcentrum och större företag. Grön inredning och akvarier används också inom äldreomsorgen och vården för att skapa liv och rörelse.

– Ofta får vi feedbacken att det blir bättre arbetsmiljö. Det gäller dock att placera växterna och akvarierna på rätt sätt så de gör störst nytta. Förutom att det blir ett mer visuellt trevligt kan de också hjälpa till att skärma av eller minska ljudnivån i till exempel öppna kontorslandskap, förklarar Robin.

Iögonfallande inredning

Ett företag som sett fördelarna med att kombinera växter och vatten i sin inredning är säkerhetsföretaget SafeCon. Våren 2019 tog de hjälp av Nordic Green Design för att få en mer iögonfallande entré. Resultatet blev ett stort 2000-liters akvarium inbyggt i en växtvägg, där växterna är placerade vertikalt runt om akvariet.

Tillsammans och utifrån kundens önskemål tog Nordic Green Design och Akvarieleasing fram allt från idéskisser till att bygga upp installationen från grunden.

@Instagram

Instagram has returned invalid data.

Du kan även hitta oss på